Meldingen over kwetsbaarheden in wifinetwerken configureren

Als Kaspersky VPN Secure Connection niet is geïnstalleerd op uw computer, weergeeft het Kaspersky-programma een melding over de verbinding met Wifi-netwerken en onveilige verzending van uw wachtwoord via het internet. U kunt in de meldingenvenster verbinding en verzending van het wachtwoord toestaan of blokkeren.

Na de installatie van Kaspersky VPN Secure Connection worden de instellingen voor de weergave van meldingen bij verbindingen met wifinetwerken en de verzending van een niet-versleuteld wachtwoord inactief. U kunt in Kaspersky VPN Secure Connection de instellingen voor meldingen voor verbindingen met wifinetwerken configureren.

Meldingen van kwetsbaarheden in wifinetwerken configureren:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik De knop Instellingen onder in het hoofdvenster.

Dit opent het venster Instellingen.

3. Selecteer het gedeelte Beveiligingsinstellingen.
  4. Selecteer het onderdeel Firewall.

Het venster toont de instellingen van het onderdeel Firewall.

5. Schakel Meld kwetsbaarheden in wifinetwerken in als u een melding wilt ontvangen wanneer u verbinding maakt met kwetsbare wifinetwerken. Als u geen meldingen wilt ontvangen, schakelt u het selectievakje uit. Dit selectievakje is beschikbaar als Kaspersky VPN Secure Connection niet is geïnstalleerd op de computer.
  6. Klik op de koppeling Categorieën selecteren en selecteer categorieën van kwetsbaarheden in Wifinetwerken. Wanneer u probeert verbinding te maken met een Wifinetwerk met de relevante kwetsbaarheid, stelt het Kaspersky-programma u hiervan op de hoogte.
  7. Als het selectievakje Meld kwetsbaarheden in wifinetwerken is ingeschakeld, kunt u de geavanceerde instellingen voor de weergave van meldingen bewerken:
    • Selecteer het selectievakje Blokkeer en meld de onveilige verzending van wachtwoorden via het internet om de overdracht van wachtwoorden als niet-versleutelde tekst te blokkeren wanneer u het veld Wachtwoord op het internet invult.
    • Als u op de koppeling Inschakelen klikt, herstelt u de standaardwaarden van instellingen voor de weergave van meldingen over overdrachten van wachtwoorden in niet-versleutelde vorm. Als u eerder de weergave van meldingen over de overdracht van wachtwoorden in niet-versleutelde vorm hebt geblokkeerd, worden deze meldingen opnieuw weergegeven.

Wanneer u verbinding maakt met beveiligde Wi-Fi-netwerken, geeft het programma een melding weer waarin u wordt gevraagd of u het nieuwe netwerk vertrouwt. U kunt één van de volgende opties kiezen:

Als de functie Smart Home Monitor uitgeschakeld is, blijven meldingen over eerder gedetecteerde kwetsbaarheden van het wifinetwerk in de gebruikersinterface van het product. U kunt deze meldingen verbergen. Om de meldingen te verbergen moet u de verbinding met het huidige wifinetwerk verbreken of het volgende doen:

1. Los eerder gedetecteerde kwetsbaarheden op.
  2. Zet de functie Smart Home Monitor aan.
  3. Scan het wifinetwerk op kwetsbaarheden.